Confugii di Libertas

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#46 2009-07-21 10:22:57

Arnon_Shinedil

Kadrowy Gildii

Re: Smoczy wieloryb

-próbuj, może sie uda- powiedział Arnon z uśmiechem na twarzy.

667 nowe lepsze zło...

#47 2009-07-21 14:03:36

firondel

Zastępca dowódcy

Firondel wylał zawartość cebrzyka na głowę wciąż śpiącego Arona w zbożnym celu obudzenia go.

Każdy Twój dobry uczynek zostanie ukarany

#48 2009-07-21 20:00:30

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

*Usłyszeli donośne parsknięcie i krótki jęk. Aron podniósł głowę i za moment opadł nią z powrotem na podłogę. Dobrą chwilę zajęło aż usiadł w pozycji pół leżącej. Tępym wzrokiem błądził po sali, aż w końcu jego oczy zatrzymały się na stojącym nad nim Firondelu.* Gdzie ja jestem co?*Powiedział ciut otępiałym głosem, lecz widać było iż powoli zaczyna ogarniać co się z nim stało.*

"Memento Mori"

#49 2009-07-21 20:26:33

firondel

Zastępca dowódcy

Z radością w głosie powiedział - Wreszcie się obudziłeś Aronie. To będzie długa opowieść - podał kielich wina i kawał pieczeni. Napij się i zjedz coś, a ja ci opowiem. Opisał wypadki jakie zaszły po ogłuszeniu Arona i potem jak znalazł artefakt i go użył. Tak naprawdę niewiele dalej wiemy o naszych wybawcach - dodał i zwrócił się do Arnona: Powtórz proszę, o co cię pytali, Szmaragdowa Lilia, tak?

#50 2009-07-21 20:45:59

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

*Aron wysłuchał opowieści nadal ciut otępiały ale zrozumiał o co chodziło. Wziął parę porządnych kęsów pieczeni i parę dużych łyków wina. Od razu otrzeźwiał i poczuł że od dawna nic nie jadł. Jadł pieczeń ze smakiem, lecz starał się nie zjeść za dużo. Bóle związane z przepełnieniem obkurczonego żołądka powaliłyby go na dobre kilka godzin i wiedział to dobrze. Przeanalizował w myślach to co powiedział mu Firondel i już w jego głowie począł się tworzyć prosty, acz względnie dobry plan.*

"Memento Mori"

#51 2009-07-22 11:05:18

Arnon_Shinedil

Kadrowy Gildii

-Tak, szmaragdowa lilia. Jak już wcześniej było mówione, prawdopodobnie to jakiś bardzo cenny lub nawet magiczny kamień szlachetny.- Arnon spojrzał na Arona i spytał-Co planujesz?

667 nowe lepsze zło...

#52 2009-07-22 14:37:44

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

*Aron skrzywił się i spojrzał na Arnona. Ten to cholera czyta w myślach, a może on sam walił głupie miny co naprowadziło Arnona? Whatever* Cóż panowie na razie nie pozostaje nam nic robić jeno zobaczyć co będzie rano. Tak czy siak myślę że wpierw powinniśmy się udac do wiecie sami kogo.*Nie wypowiadał imienia kuzyna Athemira ze względu na to iż nie wiedział czy przypadkiem nie są podsłuchiwani.*

"Memento Mori"

#53 2009-07-23 06:11:03

firondel

Zastępca dowódcy

Cóż panowie, faktycznie pozostało nam tylko czekać na obiecaną wizytę u przywódcy naszych wybawicieli. Proponuję się teraz przespać. To powiedziawszy położył się w kącie izby i nakrył znalezionym płaszczem.

#54 2009-07-23 11:12:59

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

Mi tego snu wystarczy. Napiłbym się czegoś ciepłego ot co! A tobie jak takiś senny dobrych snów życzę.*Odparł Arvonnel po czym zaczął powoli żuć kolejne porcję jakiegoś mięsa. Tej nocy raczej nie prześpi, ale nie czuje się choć trochę zmęczony. Jak wynajdzie jakiś kociołek i kawę, bądź zioła z pewnością sobie zaparzy.*

"Memento Mori"

#55 2009-07-23 14:22:23

Arnon_Shinedil

Kadrowy Gildii

-Ja również pójdę spać. Dobrej nocy wam życzę. I powodzenia w szukaniu ciepłych napojów- powiedział Arnon po czym uśmiechnął się do Arona i nagle padł na legowisko i zasnął jak zaczarowany.

667 nowe lepsze zło...

#56 2009-07-24 15:45:37

Athemir

Skryba

5080586

Następnego dnia, z samego rana, cała trójka została przedstawiona szefowi tajemniczego stowarzyszenia do spraw ucieczek. Po przebyciu plątaniny korytarzy, przyjaciół wprowadzono do dość sporej sali, w której jednakże sufit był zawieszony stosunkowo nisko. Całe pomieszczenie przypominało salę tronową. Na prowizorycznym tronie siedział niski jegomość o znajomych rysach twarzy. Wnioskując z tego, iż to właśnie przy nim stał jako przyboczny Gamrelvaggenimmlen, można było dojść do tego, iż postać na tronie to właśnie ich gospodarz.

- Witajcie! Mam nadzieję, że nasza skromna kryjówka jest dla was wystarczająco przytulna. Zastanawiacie się pewnie dlaczego w ogóle wam pomogliśmy. Otóz, mamy na pieńku z władzami Calimportu, a że tymczasowo nie możemy nic z tym zrobić, odwiedzamy przy każdej sposobności lochy w celu uwolnienia pewnikiem niewinnych ludzi. Te świnie od ostatniego razu wszędzie widzą szpiegów i ludzie teraz już życia nie mają. Oczywiście tutaj nie jesteście więzieni, więc, jak sądzę, odejdziecie jeszcze dziś, jednak chciałbym wam zadać dwa pytaniam Myślę, że za pomoc oraz gościnę będziecie skłonni do współpracy. Zapewne te szuje pytali was o Szmaragdową Lilię... Wiecie chociaż co to jest?

PRZEPRASZAM ZA SWOJE ZŁE SŁOWA WYPOWIEDZIANE PRZECIWKO NAJWSPANIALSZEMU ARVONNELOWI ARONOWI LAVIRRE.
OŚWIADCZAM ŻE WIELBIĘ GO PONAD ŻYCIE I NAPISAŁEM OWE HANIEBNE SFORMUŁOWANIA POD WPŁYWEM ZŁOŚCI I DOPALACZY.

#57 2009-07-26 18:06:26

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

*Kiedy gospodarz mówił Aron stał wyprostowany i patrzył się w jego kierunku posłusznie słuchając. Kiedy tamten skończył, powiedział: * Dziękujemy Ci bardzo drogi panie za pomoc*Skłonił się* A odnośnie Lili, szczerze mówiąc...  *Tu elf zrobił nieco zmartwioną minę* Nie mamy bladego pojęcia co to. Snujemy domysły, iż to jakiś kamień szlachetny o magicznych właściwościach.*Spojrzał nieco pytającym wzrokiem na gospodarza*

"Memento Mori"

#58 2009-07-30 19:15:30

Athemir

Skryba

5080586

- A więc nie wiecie. Może to i lepiej. Lepiej dla wszystkich. W każym razie, bez względu na to, co teraz postanowicie, życze wam powodzenia. A tak właściwie... można wiedzieć, co was tu sprowadziło? Bo przecież nie Lilia.

PRZEPRASZAM ZA SWOJE ZŁE SŁOWA WYPOWIEDZIANE PRZECIWKO NAJWSPANIALSZEMU ARVONNELOWI ARONOWI LAVIRRE.
OŚWIADCZAM ŻE WIELBIĘ GO PONAD ŻYCIE I NAPISAŁEM OWE HANIEBNE SFORMUŁOWANIA POD WPŁYWEM ZŁOŚCI I DOPALACZY.

#59 2009-07-31 12:50:40

Arvonnel Aron Lavirre

Dowódca

Mój podwładny, a zarazem przyjaciel ma poważne problemy zdrowotne. Poprosił żebyśmy wybrali się tutaj i poinformowali o tym jego rodzinę, która jak sam twierdzi tu mieszka. *Powiedział spokojnie Arvonnel. Domyślał się że rozmówcy i tak większej różnicy to nie zrobi, gdyż wielu ludzi się przewinęło przez jego dom, z różnymi tajemniczymi celami z pewnością.  Lecz mimo to wolał nie mówić prawdy.*
[Jakbym nie miał dostępu do Internetu popychaj za mnie fabułę Athemirze, jeśli będziesz dawać radę. ]

"Memento Mori"

#60 2009-08-18 20:16:25

Arnon_Shinedil

Kadrowy Gildii

*A zatem żegnaj Gamie i bardzo dziękujemy za gościnę.* Powiedział Arnon i wyszedł z budynku. Za nim podążyli Aron i Firondel.

Gdy wszyscy sie już zebrali ruszyliśmy w stronę naszego prawdziwego celu, czyli w poszukiwanie niejakiego Uriasza Lasombry. Uważaliśmy jednocześnie na strażników, by nie oglądali nas z bliska bo przypadkiem mogli nas rozpoznać. Pytaliśmy w mieście kilka osób o kuzyna Athemira, lecz nikt nam nic nie powiedział. Albo nie znają, albo nie chcą mówić. Arnon jak to on wpadł z jednen ze swoich jakże idiotycznych i szalonych pomysłów i zaproponował go przyjaciołom:
*A może staniemy na rynku z tabliczkami że zapłacimy za informację gdzie możemy znaleźć tego Uriasza? Co o tym sądzicie?* Zapytał z kwaśną miną Arnon, który naprawde nie wiedział co ma robić...

667 nowe lepsze zło...

Stopka forum

RSS